|
|
|
|
|
|
od
Miky
ob
16.03.2008 12:10
|
V Ambasadi Gavioli so morali ponoči posredovati policisti, saj varnostne službe niso bile kos prevelikemu številu obiskovalcev, ki so se gnetli pred in v diskoteki. Kot je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec, je na policijo poklicalo več obiskovalcev diskoteke Gavioli, ki so prosili za pomoč, saj naj bi bila diskoteka prenapolnjena.
Ob 3. uri zjutraj se je okoli 30 policistov z vseh obalno-kraških policijskih postaj odpravilo pred diskoteko Gavioli, kjer so ugotovili, da je stanje res kritično, saj naj bi bilo veliko obiskovalcev že v diskoteki, še veliko pa jih je stalo pred glavnim vhodom in želelo vstopiti. Ker varnostna služba ni mogla obvladati nepopisne množice v in pred diskoteko, so policisti prireditev ob 4. uri prekinili, saj je obstajala velika verjetnost, da bi prišlo do hudih posledic za obiskovalce.Policisti so najprej poskrbeli za množico pred vhodom v diskoteko, nato pa počasi, da ne bi prišlo do panike, odprli tudi zasilne izhode in ven spustili obiskovalce, ki so se gnetli v diskoteki.Ob intervenciji so bili pridržani štirje kršitelji, zdravniško osebje pa je oskrbelo tri obiskovalke, ki so se zaradi pritiskanja množice oziroma slabega zraka v diskoteki onesvestile, oziroma jim je bilo slabo. Policisti bodo zoper odgovorne v naslednjih dneh ustrezno ukrepali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poročila o uri prekinitve so napačna.Žur se je odvijal do 5ih zjutraj, ni pa mi jasno, zakaj so morali prekiniti zabavo.Notri se je dalo premikati, gneča je bila takšna, kot je v navadi, kadar pride v kakšen klub takšna zvezda, kot je Erick Morillo.To je pač naša država, imeti hočemo zvezde po klubih, nato pa ni prave organizacije.Noben ni omenil, koliko je bilo varnostnikov.Večina ve, kako velika je ambasada-varnostnikov pa je bilo okoli 10, od tega so bili štirje pri DJ kabini.Logično je, da niso mogli zadržati množice, ki je pritiskala proti vhodu.Vendar vseeno, če bi zunaj naredili red, se bi žur lahko nadaljeval.Kaj si o vsem tem misli Morillo?Jah na koncu se mu je vse skupaj zdelo smešno, on bo tako ali tako zaslužil, kolikor pač bo.No toliko iz moje strani.Dokler je trajalo, je bilo pa hudo!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
od
Miky
ob
16.03.2008 17:53
|
Podobno izkušnjo smo doživeli 2 leti nazaj fotografi ko je vrtel dj Umek. Kljub akreditaciji smo/so čakali na vstop v klub več kot 1 uro. Mene osebno gužva pred vhodom odbije in me mine še predno bi prišel notri tako da smo pač ostali takrat praznih rok.
Je pa res da je na žalost želja po zaslužku mnogo večja kot pa zagotoviti normalen žur z normalno kapaciteto ljudi v klubu. Ambasada ima po uradnih podatkih kapaciteto 2000 obiskovalcev, kart se je vrjetno prodalo mnogo več z izgovori da se folk itak menja eni prihajajo drugi odhajajo..
to naj bi pomenilo nekako tako da plačam 25€ da lahko spijem pivo v gužvi na katerega bom čakal 20minut in potem me bo minilo in bom zapustil klub ;)
Še nikoli nisem slišal da bi kdorkoli posredoval na svetovno znanih partijih oz. da bi bila gužva da se nebi mogel premikati( Trance Energy, Sensation White, Timewarp ) je malo drugače vse skupaj organizirano ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No ko smo že pri ceni karte-ob 23i uri je bila cena že 30€.Očitno si ambasada pred zaprtjem to lahko privošči, ker vejo, da če se nekdo pripelje iz 200, 300 kilometrov oddaljenega kraja, da bo sigurno dal še tistih dodatnih 5€...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kdaj se pa Ambasada zapira? In zakaj?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Govori se marsikaj. Nekateri pravijo, da naj bi se zaprla do maja, drugi da bo obratovala le še letos, spet tretji pa, da se ne zapira. Sliši se tudi, da naj bi se le preselila iz te lokacije na drugo, kajti tu, kjer je sedaj, naj bi nastala neka skladišča ali nekaj v tem smislu. No bomo videli, malo sem zašel izven teme...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posredovano s strani Ambasade Gavioli:
Sporočilo za javnost !
Glede na neljubi dogodek - predčasno zaprtje kluba s strani policije, ki se